Kör långsamt och njut på vägen…

Via SVD.se

SVD.se kan man läsa om psykologen svarar, där en kvinna som skriver:

Mitt fokus är ändå att jag ska ha orgasm. Jag har rätt till ett sex så njutbart att jag får orgasm, precis som min partner. Ofta pratar man om att man inte ska känna sån orgasmhets, men det är ju egentligen bara idiotiskt, jag som kvinna ska ju ha lika mycket njutning som mannen. Försök säga till en man som kommit i två av hundra samlag att det inte gör något, att han ska sluta hetsa.

Att gå in med tanken när man ska ha sex att orgasm är det man ska uppnå, känns det som om man börjar i fel ände. Att försöka hetsa fram en orgasm bara för sakens skull gör nog inte saken enklare för individen, och framförallt inte när man lever i en relation där det ska vara ömsesidigt umgänge och inte bara tänka på sitt egna.

Självfallet har man rätt till njutning oavsett om man är man eller kvinna, men som nämnt tidigare så är inte hets någon bra lösning, jag tror snarare att det spärrar istället för att lätta upp hämningarna som man har. Det är nog inte enkelt att komma till den insikten om att man ska sluta hetsa orgasmen.

Snarare tror jag att man får börja med att samtala med varandra, känna sig älskad och omtyckt och berätta vad det är man vill ha. Vad det är som gör att man blir upphetsad och vad det är som gör att man blir sådär alldeles pirrig i kroppen innan man ska ha intima stunder med sin älskade.

Kvinnan i texten skriver även att hon har haft en relation med samma man i två år, och att han inte förstår henne när hon säger ifrån. Han blir rädd för henne, och det kanske är befogat eller kanske inte. Det kan vara så att inte lyssnar tillräckligt bra, och det är ingen enkelhet. Men avfärda honom inte bara, det kan ta tid hur hon vill ha det och vad det är som får henne att slappna av och känna sig älskad och omtyckt.

Enkla saker som smekningar, beröringar och viskningar i örat om hur gott man luktar eller hur fin man är just idag är sådana där enkla vardagliga saker som kan göra vem som helst knäsvag… Även att bara visa uppskattning för ens partner genom att brygga en kopp kaffe eller ge honom eller henne en blick kan även detta vara saker som gör att man närmar sig varandra på ett annat sätt…

Mitt råd är att köra långsamt och njuta så mycket det går på vägen, vi lever här och nu. Ta till vara på det som är och det som komma skall, så kommer nog orgasmen på köpet!

 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Ett svar till “Kör långsamt och njut på vägen…

  1. Ping: Saker folk har reflekterat över

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s