En död i brand på äldreboende, Hagfors

Via Expressen, DN.se, SvD.se, AB

En död i brand på äldreboende i Hagfors.

På fredagskvällen startade en brand i en av lägenheterna på äldreboendet Blinkenbergsgården i Hagfors. Detta tvingade de boende att evakuera byggnaden pga. all rök.  Alarmet kom in strax innan klockan 22 på julaftonskvällen och polisstyrkor, ambulanser och räddningstjänst ryckte ut till platsen.

En person har uppgetts dött i branden i Hagfors, berättar räddningstjänsten till SvD.

Branden utvecklades kraftigt och en av lägenheterna i huset är helt utbränd. Branden är nu släckt och efterarbetet pågår.

– Nu håller vi på att avveckla det hela och vädra ut men det är rökskador på hela tredje våningen, säger Börje Olsson, ställföreträdande räddningschef vid Klarälvdalens räddningstjänst.

Man kan inte sluta att spekulera i om detta gäller en låst avdelning… eller inte när man den senaste tiden läst bl.a. om ett äldreboende i Piteå där kommunen valt att låsa boenden utan deras medgivanden. Detta gäller naturligtvis inte bara i Piteå utan även på andra ställen.

Socialstyrelsen gjorde en granskning av äldreboenden runt om i Sverige och det visade sig att 6 av 10 var låsta på natten och personalen gick därifrån för att lämna de äldre själva obevakade under natten. Är inte våra gamla värda mer än så här? Läs mer här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s