Kaoset slog ut SJs Webb

Man kan ju börja fundera från år till år nu när vi har ordentliga vintrar i Sverige, om det kommer som en chock att vi överhuvudtaget har snö i vårt avlånga land?

Vad beror detta kaos på som varje år drabbar tusentals resenärer runtom i Sverige? Allt ifrån Skåne till djupaste skogarna i Norrland? Nu sitter jag och läser på IDG.se att allt kaos som snön och förseningar som detta har medför för alla som är ute och reser med tåg måste vända sig någonstans för att få information till sig?

Den informationen vi får idag, är ju som de flesta använder sig av via företagets hemsida, och i detta fall är det ju SJ.se som de flesta resenärer vänder sig till. Kanske borde SJ ha lite mer resurser till både sina tåg och sin webbplats för att undvika att folk blir ännu mer irriterade på dem?

Man kan läsa på IDG.se:

SJ samarbetar sedan tio år med norska EDB för driftstjänster. År 2008 förlängdes kontraktet med ytterligare tre år. Affären uppgavs då vara värd 350 miljoner kronor, vilket gör SJ till en betydande kund för EDB. Dessutom har SJ lagt ut applikationsdrift på Logica. Det är oklart vilken skikt i systemen som kollapsat under trycket.

Ett samarbete för 350 miljoner kronor som ska se till att deras webbplats fungerar som den ska, nu går väl inte alla pengar dit men något snille måste det ju sitta där som kan få detta att fungera? Nu är inte jag ute och reser så ofta och inte heller nu under vintern eller juletid, utan jag försöker undvika detta pga. allt kaos som kan uppstå, men mina tankar går till de vänner som är tvungna att åka tåg då detta är ett effektivt och miljövänligt sätt att resa.

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s