Telefonförsäljare i blåsluften…

Ja, vad ska man säga?

Jag lyssnar aldrig på dem, varför skulle jag? Ja det kan man fundera över… Nu har en telefonförsäljare på Tele2 (You know, the company that brings you the black sheep) uttalat sig riktigt illa mot en person som denne ringde upp för att sälja nytt abonnemang till. Sitter och läser en nyhetsartikel i Aftonbladet om detta..

Om man ska sälja saker ut mot folk så kan man åtminstone behålla sina personliga åsikter för sig själv, samt även uppträda professionellt både när folk tackar nej och oavsett kön och läggning.

Det är likadant när man går förbi sådana här förbannade säljare som kränger mobiltelefoner på stan, om jag säger nej och inte är intresserad så låt mig vara i fred? Jag stör väl inte dig i mitt arbete? Dessutom är kunskapen så minimal bland dessa personer så det är skrämmande. Det enda som klirrar hos dessa är dollartecknen i ögonen när de rullar runt.

Men jag kanske har fel? Kanske är det min syn på dessa personer… Har ni några tankar?

8 svar till “Telefonförsäljare i blåsluften…

 1. Erik Halvorsen

  Håller med dig delvis…
  Kanske dom tar jobbet för att dom inte har ngt annat att ta, då blir ju resultatet…?
  Inte så bra:S

  //E. H

 2. Svårt att säga varför de tar jobbet. Kanske för att de inte får något annat, men då kan man tycka att de som tar in dessa kanske inte utnyttjar folk och ger dessa en relevant utbildning till de som de säljer?

  Sedan kan det ju även finnas någon form utav policy hos detta ”Call center” att man då lär ut någon form utav kundhantering innan man får börja sälja saker…. Eller?

 3. Håller fullständigt med dig, men likväl lät jag mig övertalas igår att ge en hundralapp till Afrikas barn, det är mitt stora dilemma att när det gäller barn så är jag verkligen lättpåverkad.

  De säljare du nämner som stannar mig ute på stan, de får bara en irriterad blick och så vandrar jag vidare!

 4. Dock kan jag tycka att det är skillnad på att skänka 100 kronor till Afrikas barn, för det är för en god sak får man hoppas, men att köpa ett mobilabonnemang med telefon som du blir rånad på för att någon försäljare ska ha sin lön är fel.

 5. Men att 100 kronor ska bli avskalat till 30 för att dom resterande 70 ska gå till telefonförsäljarens chef som ska kunna tanka sin fina bil, det är rätt?

 6. Nej, det är verkligen inte rätt att man gör på ett sådant sätt, och det har ju blivit uppmärksammat i flera organisationer den senaste tiden att det är mer och mer svindel tyvärr. Men de har nog svårt att hålla fingrarna i styr när de se hur mycket pengar som kommer in!

  Lite administrativt bortfall blir det ju alltid, men att så mycket som 70% ska gå till chefen är helt och hållet åt skogen! Tyvärr lever vi i en sådan sanning idag att de är många som inte kan hålla sina fingrar i styr när det gäller dessa saker, men man vill ju innerligt hoppas på att pengarna går till det som det faktiskt är tänkt!

 7. Jag brukar bara kolla upp numret på http://www.telefonförsäljare.nu
  Om det finns med så är det säkert en säljare.

 8. Tack för tipset! Det är alltid bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s