Julens intågande..

EkenäsSå var årets julmarknad över! 😉

Nejdå… Julen har precis dragit igång och nu på allvar känns det som. Då vi har varit på julmarknaden på Ekenäs Slott 2 mil utanför staden här! En oerhört mysig tillställning att gå på tillsammans med någon man håller varm om hjärtat! Gå runt och titta på de som hantverkarna själva har gjort såsom träsnide och en massa fina saker!

Tyvärr är allting så dyrt men det kan man förstå då de vill ha betalt för själva arbetet, men det är så mycket man kan tänka sig att ha hemma! Och då kan det lätt springa iväg med pengarna….

Just julen är en kämpig tid för många, men när man går runt och tittar på allt detta så vet man vad julen verkligen handlar om. Det handlar inte om den konsumtion som alla handlare i övriga butiker & butikskedjor vill att vi ska handla till det bara finns flugskit kvar i plånkböckerna.

Nej detta handlar om gemenskap, om människor som för hand gör sina egna saker och säljer, man går runt och tittar, njuter av livet i allmänhet, dricker lite glögg, håller sin käresta i handen och bara myser i vintermörkret! Det enda som saknas är snön, det hade varit pricken över i:et! Ett tips, klicka på länken där uppe och kolla om marknaden hinner komma till närheten av dig innan julen är här

Att gå runt på ett stort köpcentra innan jul är så fruktansvärt stressande, då folk knör, brottas, ja rent av skiter i varandra och alla ska ha, ha, ha, ha och bara haaaaa en massa saker… Man får inte direkt samma julkänsla och då är en julmarknad på detta sätt en oerhört bra sak att göra!

Men vad säger man? Julen är på intågande med stora steg, men vart har känslan för människovärde tagit vägen bland alla datorer, tv spel, digitalkameror och platta tv apparater?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s