Bluffmaten..

Sitter och läser Aftonbladets artikel om ”Bluffmat”. Vad förväntar sig folk? Om man tar den där diskussionen om socker: ”Inget tillsatt socker, innehåller sötningsmedel.” Aldrig någon som stannar upp och funderar på vad egentligen detta sötningsmedel är och vad det innebär för kroppen när man intar det? Har ibland diskussioner med folk som dricker ”dricka” Light eller Zero eller vad man vill kalla skiten.

I en lightprodukt innehåller det ett ämne som din kropp är oförmögen att bryta ned, aspartam eller sukralos, men är det aldrig någon som bryr som om det? Nej, men naturligt socker det är förödande? För man blir fet av vanligt socker! Ja, det är skrattretande ibland… Det är TILLSATSER i maten som skadar din kropp inte NATURLIGA RÅVAROR! I rätt mängd, men som med allting annat i måttliga mängder..

Vakna upp nu, och inte om 30 år när man är gammal och fet och inser att man kanske borde ha druckit mindre dricka och ätit mer naturligt istället för all skit man stoppar i sig. Det är ändå vi i slutändan som får betala för det hela. Med våra liv, pengar till onödig sjukvård, samhällets kostnader ökar och skatten läggs på, vart går det? Jo till de som har ätit en och annan bit aspartam för mycket i sitt liv.

Jag tycker det är rätt att man ska ifrågasätta det som är i produkterna och ta reda på vad det är man stoppar i sig för man lever bara en gång..

Läs hela artikeln:

http://www.aftonbladet.se/matvin/article3740388.ab

5 svar till “Bluffmaten..

 1. Är vi ändå i Aftonbladets värld så kanske detta är något läsvärt:
  http://www.aftonbladet.se/matvin/article3748267.ab

 2. Där slog du huvudet på spiken, jag försöker undvika allt som är sött och väljer hellre riktigt socker än tex aspartam. Min treåring får också hellre socker på naturell yoghurt med bär än färdigblandade yoghurtar.

 3. Jag kan bara hålla med, de som tror att tex lightprodukter är bättre än vanliga lurar bara sig själv.

  Vi (min sambo) köper bara osötade saker, fil (BLÄRK), flingor som smakar som bark mm mm. Jag tycker han är överdrivet paranoid, så de veckor han är på kurs så köps det god turkisk yoghurt med riktiga jordgubbar i, godare flingor, massor med frukt, en del godis och till helgen även läsk. Snacka om ”när katten är borta…..”-effekt. 😉

  Ha en bra helg!

 4. Jag håller me dig brorsan, håller på att skriva en argumentation om just lightprodukter i svenskan. Ska sedan göra om det till ett tal. Men ja började läsa lite om sötningsmedlet, att t.ex. aspartan är så starkt så att det kan jämföras med myrgift. Och att det är canserframkallande för råttor xD ( det är visserligen canserfrankallande för människor oxå, men det lät lite ”roligare” när det stod råttor.) haha.
  Jag väljer ju självklart att äta annan mat och leva ett längre och sundare liv framför lightprodukterna, 🙂

 5. Jag säger inte att det är fel på att äta söt mat eller med socker/sylt på filen osv =) Bara man ser upp med sötningsmedel, det är inte bra för någon. Bara för handlarnas stora plånböcker! Och dom lurar ju folk nåt så fruktansvärt mycket. Men vad bryr sig dom om det? Så länge det får fylla deras spargrisar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s